ΕΟΦ: Επικίνδυνα σκευάσματα για άνδρες διατίθενται χωρίς άδεια

Την προσοχή εφιστά με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) σε κάποια προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, «σε διάφορες ιστοσελίδες προωθούνται σκευάσματα για τους άνδρες (…) χωρίς άδεια και η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Πρόκειται για τα προϊόντα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun με την μορφή μαρμελάδας ή πάστας και προωθούνται ως φυσικά προϊόντα, χωρίς παρενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς σε διάφορες ιστοσελίδες προωθούνται σκευάσματα για τους άνδρες, τα οποία παρά τις Αποφάσεις απαγόρευσης διάθεσης και διακίνησης του ΕΟΦ εξακολουθούν να διατίθενται. Πρόκειται για τα προϊόντα Εpimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun ή Epimedium Macun με τη μορφή μαρμελάδας ή πάστας και προωθούνται ως φυσικα προϊόντα, χωρίς παρενέργειες.

Η αλήθεια είναι ότι από εργαστηριακούς ελέγχους τόσο στον ΕΟΦ όσο και άλλων αρχών, τα προϊόντα αυτά βρέθηκαν να περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν αναφέρονται στην επισήμανση.

Ως εκ τούτου πρόκειται για φάρμακα χωρίς άδεια και η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα: Γυναίκα αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι της
Επόμενο άρθροΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;