Έντονα προκλητικός κατά της Ελλάδας για άλλη μια φορά ο Ακάρ

Ο υπουργός άμυνας της τουρκίας Χουλουσί Ακαρ εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά προκλητικός απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Οι Έλληνες γείτονες μας πρέπει να τερματίσουν την επεκτατική λογική. Ξεκαθαρίζουμε πως εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη και στα δικαιώματα κανενός. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας που περιλαμβάνει και την Κύπρο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» είπε σε έντονα προκλητικό ύφος ο Ακάρ.

Επίσης αναφερόμενος στα Ελληνικά νησιά ο Ακάρ συνεχίζοντας τις προκλήσεις δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα κάνει διάφορες ασκήσεις, παραβιάζει τις συνθήκες και στρατιωτικοποιεί τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχει απαιτήσεις που δεν έχουν καμία λογική ούτε νομική βάση και έτσι αυξάνει την ένταση. Οι όροι των Συνθηκών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων είναι ξεκάθαροι. Εναντίον ποιού εξοπλίζονται τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Η Ελλάδα με παράνομες και απάνθρωπες ενέργειες συνεχίζει να σπρώχνει πίσω τα γυναικόπαιδα στο Αιγαίο».

Προηγούμενο άρθροΒαρύτατες κατηγορίες από τον εισαγγελέα στον αστυνομικό και τον πατέρα της 19χρονης που τη βίαζαν και την εξέδιδαν
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία έως 38 βαθμούς