Ένταση και προσαγωγές σε Αθήνα και Χανιά

Επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε στην Αθήνα ομάδα συγκεντρωμένων που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με αφορμή την συμπλήρωση των 12 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου , παρά το γεγονός ότι είχε εκδοθεί από χθες εντολή για απαγόρευση συγκεντρώσεων.

Συνολικά έγιναν περισσότερες από 60 προσαγωγές, με το σύνολο των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση του ΣΕΚ να έχει προσαχθεί και να οδηγείται στη ΓΑΔΑ. Παρόμοιες εικόνες επικράτησαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Επεισόδια και στα Χανιά όταν συγκεντρωμένων επιχείρησε να πραγματοποιήσει πορεία με αποτέλεσμα η αστυνομία να κινηθεί εναντίον τους πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης – Η προϊστορία με αριθμούς
Επόμενο άρθρο5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ στη Θεσσαλονίκη