Ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού σε όλα τα κράτη της ΕΕ

Νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης με την ενοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού όπως θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση. Τι είπε για την άρση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και για την τέταρτη δόση που εξετάσουν οι επιστήμονες για τον γενικό πληθυσμό.
Για τα πιστοποιητικά ανέφερε συγκεκριμένα στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.
Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες. Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.
Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.
Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Προηγούμενο άρθροΑδύνατος ο ανθρωπιστικός διάδρομος για τη Μαριούπολη παρά τις συμφωνίες
Επόμενο άρθροΗΠΑ- Μπρούκλιν ένα 12 χρόνο αγόρι νεκρό μετά από πυροβολισμούς