Στην εκπομπή του Focus FM 103.6 «Κόντρα στο σύστημα» με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη μίλησε σήμερα ο γνωστός Δημοσιογράφος Στέφανος Χίος.

Στη συζήτηση που έκαναν συμφώνησαν στην “ένωση δυνάμεων” έτσι ώστε να χτυπηθεί “το βρώμικο σύστημα” όπως ανέφεραν.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών και τ αποτελέσματα με το ποσοστό που έλαβε τη Νέα Δημοκρατία ο Στέφανος Χίος υποστήριξε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Τα ποσοστά των εκλογών διαμορφώθηκαν από μια συνάρτηση συγκεκριμένων παραγόντων. Το πρώτο κομμάτι έχει να κάνει με μια πολύ περίεργη κατάσταση που επικρατούσε στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας. Έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες τις οποίες ενσωματώνουμε σ έναν μεγάλο φάκελο που θ ανοίξει παραμονές εκλογών. Η εκτίμηση μου είναι ότι στην Ελλάδα λειτούργησε αυτό που αποκαλούν σε 30 χώρες του κόσμου “η περιβόητη ομάδα Χόρχε” . Ο εφιάλτης της δημοκρατίας. Η “ομάδα Χόρχε” έχει πρωτοστατήσει στην παραπληροφόρηση και λειτουργεί ως μια υπηρεσία που παρεμβαίνει κρυφά στις εκλογές χωρίς ν αφήνει ίχνη. Άρα λοιπόν έχουμε να κάνουμε 1ον με τη singular logic και τη συνεργασία της πιθανότατα με μια διαφορετική “ομάδα Χόρχε”. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει βεβαίως ποια είναι η “ομάδα Χόρχε”.

«Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με τος δημοσκόπους. Και οι δημοσκόποι έπεσαν έξω. Γιατί έπεσαν έξω.. Είναι δυνατόν να προβάλλεται η δικαιολογία “ξέραμε το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά.. δεν το είπαμε”. Δεν το είπατε; Αποσιώπηση σημαίνει ψέμα!  Αποσιώπηση σημαίνει προπαγάνδα! Αποσιώπηση και ψεύδος σημαίνει ποινικό αδίκημα και διασπορά ψευδών ειδήσεων!». 

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση αναλυτικά στο ηχητικό:

Προηγούμενο άρθροΚώστας Ηλιάκης: 17 χρόνια από τη θυσία του Σμηναγού από τουρκικό F-16
Επόμενο άρθροΠαράταση στην ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων