Ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ο πρώην αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν.

Χαρά, ανακούφιση και ενθουσιασμό σκόρπισε στις ΗΠΑ η απόφαση για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ.

Το σώμα ενόρκων σε δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο για ακούσια δολοφονία δεύτερου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν .

Η μέγιστη ποινή για ακούσια δολοφονία δεύτερου βαθμού είναι φυλάκιση όχι μεγαλύτερη των 40 ετών. Η μέγιστη ποινή για δολοφονία τρίτου βαθμού είναι φυλάκιση όχι μεγαλύτερη των 25 ετών. Η μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού είναι 10 χρόνια ή / και 20.000 $.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για ένα “σημείο καμπής στην ιστορία” έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του Φλόιντ.

«Είμαστε όλοι τόσο ανακουφισμένοι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τους οικείους του Τζορτζ Φλόιντ.

Μία ώρα πριν ανακοινωθεί η ενοχή του Ντέρεκ Σόβιν, η αστυνομία στο Οχάιο πυροβόλησε και σκότωσε ένα 15χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα το κορίτσι επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι σε άλλο άτομο πριν δεχθεί τα πυρά των αστυνομικών.

Προηγούμενο άρθροΒελτίωση του καιρού με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση εκπροσώπου Τύπου Νάσου Ηλιόπουλου, στην κυβερνητική εκπρόσωπο