Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ καλεί τους πολίτες να μην τα αγοράζουν συμπληρώματα διατροφής που πωλούνται από την ιστοσελίδα www.americansupplement.eu καθώς περιέχουν μη επιτρεπόμενες ουσίες .
Η σελίδα www.americansupplement.eu εμπορεύεται -μεταξύ άλλων- συμπληρώματα διατροφής και ο ΕΟΦ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι κάποια από αυτά περιέχουν μη επιτρεπόμενες ουσίες όπως υοχιμβίνη (yohimbine), εφεδρίνη (ephedrine), ασπιρίνη (aspirin) και 5-υδροξυτρυπτοφάνη (5-hydroxytryptofan).
Καλούνται οι καταναλωτές να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ αν περιέλθουν στην κατοχή τους αυτά τα προϊόντα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι πωλούνται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας www.americansupplement.eu συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν στη σύνθεσή τους μη επιτρεπόμενες ουσίες όπως υοχιμβίνη (yohimbine), εφεδρίνη (ephedrine), ασπιρίνη (aspirin) και 5-υδροξυτρυπτοφάνη (5-hydroxytryptofan).
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Τσεχίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC).

Προηγούμενο άρθροΔΣΑ: Προσφυγή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους πλειστηριασμούς
Επόμενο άρθροΤεχνητή Νοημοσύνη και Ατζέντα 2030: Μέρος 2 // Eλευθερίου Κωνσταντίνος