ΕΝΦΙΑ 2022: Μέχρι αύριο θα έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά

Μέχρι αύριο αν καταστεί εφικτό, αναμένεται να γίνει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φετινού ΕΝΦΙΑ στο TaxisNet. Ωστόσο, μετά και τις αλλαγές που έγιναν, τα εκκαθαριστικά θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα στο νέο εκκαθαριστικό θα αναγράφεται η νέα συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας που έχει προκύψει μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ όπως επίσης και:
– Ο κύριος φόρος
– Η έκπτωση ή η προσαύξηση του κύριου φόρου βάσει συνολικής αξίας ακίνητης περιουσίας.
– Η έκπτωση 50% ή 100% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα.
Με τα νέα εκκαθαριστικά, περίπου 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν μικρότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι ενώ για περίπου 900.000 ιδιοκτήτες δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή. Η «καμπάνα» του ΕΝΦΙΑ θα χτυπήσει φέτος για 350.000 φορολογούμενους που θα καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με το 2021 με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις να προκύπτουν για περίπου 180.000 ιδιοκτήτες.
Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 10 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Μαΐου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023. Για τους φορολογούμενους που δικαιούνται έκπτωση φόρου 50% ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των εισοδημάτων του 2020.

Προηγούμενο άρθροΤουρκικό κατασκοπευτικό στην “καρδιά” του Αιγαίου
Επόμενο άρθροΕνοχλούνται οι Τούρκοι με τα Rafale, νέες προκλητικές δηλώσεις από Ακάρ