Με ανυπομονησία περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη, στην επέκταση της Καλαμαριάς, τη δημιουργία του χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Αναγνωστοπούλου, Αταλάντης, Αιγυπτιάδη. Ένα πάρκο που την άνοιξη θα γεμίζει ευωδιές και χρώματα από τις ανθισμένες μανόλιες, ενώ σε κάθε εποχή θα αλλάζει όψη, καθώς θα φυτεύονται ανάλογα εποχικά λουλούδια.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πάρκο τσέπης που στόχο έχει την αστική αξιοποίηση του χώρου πρασίνου για φύτευση και αναψυχή, την ανάδειξη και ενσωμάτωση των υπαρχόντων πεζόδρομων στους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους που προορίζονται κυρίως για τους πεζούς, τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, τη δημιουργία ενός μικρού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής σε κλίμακα γειτονιάς, και την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και εντός του χώρου πρασίνου.

 

Συγκεκριμένα η κατασκευή περιλαμβάνει:

την επίστρωση των δρόμων- πεζόδρομων με κυβόλιθους και πλάκες πεζοδρομίου, και σχηματίζονται οδεύσεις τυφλών, εξασφαλίζοντας της απρόσκοπτη κυκλοφορία των ΑΜΕΑ.
τη διαμόρφωση του χώρου πρασίνου, δημιουργώντας αλληλουχία επιφανειών πρασίνου και υδατοδιαπερατών υλικών επίστρωσης με την παράλληλη οριοθέτηση καθιστικών ενοτήτων.
Για τον σχεδιασμό του χώρου επιλέχθηκε η δημιουργία μιας κεντρικής ελικοειδούς διαδρομής, η οποία ξεκινάει από το χαμηλότερο σημείο της οδού Αιγυπτιάδη, και φτάνει στο κέντρο του πάρκου. Η διαδρομή αυτή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να γίνει προσβάσιμο το πάρκο σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι παρ’ όλη την έντονη φυσική κλίση του εδάφους

Το πάρκο θα έχει όλον τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό, παγκάκια και τον απαραίτητο φωτισμό. Ο συνδυασμός της χρήσης υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και της αύξησης των στοιχείων φύτευσης με δέντρα, επιφέρει θερμική άνεση και αποφυγή μεγάλων θερμοσυσσωρεύσεων.

Το συνολικό κόστος του έργου φτάνει τις 190.314,74 ευρώ, η χρηματοδότηση γίνεται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται στα τέλη Αυγούστου του 2022.

Προηγούμενο άρθροΛουτσέσκου: «Ήρθα για νίκες και τίτλους»
Επόμενο άρθροΤην προεδρία της ΑΕΛ αφήνει ο Κούγιας