Τρεις εβδομάδες μετά το συγκλονιστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετ’ εμποδίων οι συρμοί τροχοδρομούν εκ νέου στις ράγες του ελληνικού σιδηροδρόμου σήμερα.

Με πολύ λιγότερα δρομολόγια από αυτά που είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Γεραπετρίτης άρχισε η λειτουργία του σιδηροδρόμου. Η πολυδιαφημισμένη επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων αποτελεί άλλο ένα φιάσκο, αφού ουσιαστικά στις ράγες θα βρεθούν μόνο οι προαστιακοί σιδηρόδρομοι Αθήνας και Πάτρας και τα τουριστικά τρένα, ενώ «κόπηκαν» τα τοπικά δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, όπως και τα εμπορευματικά δρομολόγια, μετά τις σοβαρές ενστάσεις που εξέφρασαν οι μηχανοδηγοί για λόγους ασφαλείας.

Οι ενστάσεις αφορούν τις σιδηροδρομικές γραμμές Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Πλατύ – Φλώρινα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη (σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα), Πειραιάς- Κιάτο, Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη και Λάρισα – Βόλος.

Οι μηχανοδηγοί υπογραμμίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για τη μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας και συμπληρώνουν ότι απαιτούνται οι κατάλληλες ενέργειες για επίλυση σοβαρών θεμάτων σε εννέα σημεία του δικτύου.

 

 

Προηγούμενο άρθροΆστατος ο καιρός και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΘρήνος στον χώρο του μπάσκετ: 42χρονος αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή μετά από αγώνα