Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, βγαλμένο μέσα από τους θρύλους και τις παραδόσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, επέλεξε να προσφέρει φέτος στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας ο Παιδικός Σταθμός Επταπυργίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσει μια νότα φρεσκάδας και αισιοδοξίας μέσα στο δυσμενές κλίμα περιορισμού που προκαλεί η πανδημία του covid-19.

Αρωγό σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η θεατρική ομάδα «Ο Μικρός Βορράς» και ο εκπρόσωπός της ηθοποιός Αλέξης Κότσυφας, ο οποίος με μια υπέροχη και παραστατικότατη ερμηνεία παροτρύνει τους μικρούς μας φίλους όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να ενσαρκώσουν οι ίδιοι τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του παραμυθιού.

Πηγή έμπνευσης για το φετινό διαδραστικό βίντεο που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι αποτέλεσε η πασίγνωστη ιστορία των καλικάντζαρων, τις περιπέτειες και σκανδαλιές των οποίων μπορούν να απολαύσουν η και να μιμηθούν όλα τα μικρά παιδιά. Το παραμύθι αυτό με τους Χριστογεννιάτικους Καλικάντζαρους, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να το παρακολουθήσουν μέσω του Youtube πληκτρολογώντας το σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=B221jef68vQ&feature=youtu.be.

Η διαδραστικότητα που προκαλείται από την παρότρυνση του ηθοποιού στα παιδιά να εφαρμόσουν τις «γνωστές» ή να σκεφτούν κάποιες «διαφορετικές» σκανδαλιές, χαρίζει απλόχερα χαμόγελα και αίσθηση ικανοποίησης που πηγάζει μέσα από την συνεργασία για την δημιουργία κάτι νέου.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται έως αύριο η συλλογή βιβλίων στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε και επίσημα από την Κομισιόν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.