Ακόμη στην αναμονή οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν την 24η Ιανουαρίου του 22 στην είσοδο και την έξοδο της Αττικής Οδού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Τότε και προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει τις δικές της ευθύνες για το πρωτόγνωρο φιάσκο, είχε ορίσει ως αποζημίωση το ποσό των 2.000 ευρώ.

«Ήταν πραγματικά εφιαλτικό αυτό που βίωσαν και ακόμη δεν αποζημιώθηκαν» είπε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

«Είναι πάρα πολλοί , οι οποίοι δεν έχουν πάρει ούτε τις 2.000 ευρώ, για τις οποίες είχαμε πει εξαρχής ότι ήταν ένα μικρό ποσό, σε σχέση με την ηθική βλάβη που είχαν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι, τόσο ψυχική όσο και σωματική καταπόνηση. Ήταν πραγματικά εφιαλτικό αυτό που βίωσαν, τόσες ώρες μέσα στον πάγο, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, χωρίς θέρμανση. Κάποιοι εξ αυτών ήταν και ασθενείς», ανέφερε η δικηγόρος.
«Το χειρότερο είναι αυτή η αντιμετώπιση. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει την αποζημίωση, κάποιοι εξ’ αυτών την πήραν, πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις(…). Αν αυτή τη στιγμή χειρίζομαι εκατό υποθέσεις με τον εγκλωβισμό της Αττικής Οδού, μέχρι τώρα έχουν αποζημιωθεί όχι παραπάνω από πέντε!», συμπλήρωσε η κ. Φραγκάκη, προτού προσπαθήσει να εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης που παρατηρείται στο ζήτημα:
«Η καθυστέρηση για να γίνει το δικαστήριο και ειδικά εδώ στην Αθήνα έχουμε το πρόβλημα ότι καθυστερεί πάρα πολύ ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων υποθέσεων. Τις έχουμε καταθέσει πριν ένα χρόνο και ακόμα δεν έχουμε λάβει ημερομηνία δικασίμου. Θεωρώ ότι εκεί “πατάει” η Αττική Οδός και δε πληρώνει. Διότι, ξέρετε, ο κόσμος όταν ρωτάει “πόσο καιρό θα πάρει η εκδίκαση” και ακούει 2 και 3 χρόνια λέει εγώ δε πρόκειται να ασχοληθώ με ένα τέτοιο δικαστήριο. Εκεί ποντάρει η Αττική Οδός. Στο ότι κάποιοι δε θα διεκδικήσουν ούτε καν δικαστικά την αποζημίωση που θα πρέπει να λάβουν. Και οι περισσότεροι δε θέλουν να τρέχουν στα δικαστήρια»

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΙσχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ στη Ρόδο – Αισθητός και στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα στο κέντρο της πόλης- Εκτός κινδύνου ο άντρας