Αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων στα νοσοκομεία συνεχίζει να προκαλεί το μέτρο των απογευματινών -επί πληρωμή- χειρουργείων .

Γιατροί και φορείς του ΕΣΥ, ζητούν να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, ώστε να ανοίξουν το πρωί όλα τα χειρουργεία που μέχρι σήμερα δεν είναι διαθέσιμα, ενώ καταγγέλλουν ότι «το μέτρο ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια δωρεάν Υγεία».

Γι’ αυτόν τον λόγο στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη (19/3) οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αττικό και ΠΑΓΝΗ. Σημειώνεται ότι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο – με ανακοίνωση των εργαζομένων – δεν θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει προκλητικά ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι το 1%.

«Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Διαμαρτύρεται το 1% για τα απογευματινά χειρουργεία»

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός σημείωσε «είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία; Ο υπουργός χειρουργεί το απόγευμα, εγώ πάω και κάνω επεμβάσεις;».

Και συνέχισε: «Ούτε λέμε σε κανέναν γιατρό πήγαινε κάνε υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία, ούτε λέμε σε κανένα ασθενή πήγαινε υποχρεωτικά και πλήρωσε. Όποιος θέλει θα πάει, όποιος θέλει δεν θα πάει. Τόσο απλά».

Προηγούμενο άρθροΔύο ηλικιωμένοι νεκροί σε ένα 24ωρο από φωτιά στα σπίτια τους σε Ροδόπη και Σπάρτη
Επόμενο άρθροΠότε μπαίνει το Επίδομα Παιδιού 2024