Εμβόλιο κορωνοϊού: Στο τραπέζι η 4η δόση από το αμερικανικό CDC

Ενώ είναι σε εξέλιξη η χορήγηση της τρίτης, αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στις ΗΠΑ, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) βάζει στο “τραπέζι” και τέταρτη δόση.

Σε ανακοίνωσή του, το CDC αναφέρει ότι, ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα μπορούσαν να κάνουν τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid- 19.

“Ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid, είτε της Pfizer είτε της Moderna, θα μπορούν να κάνουν και τέταρτη δόση”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όπως γράφει ο ιστότοπος “Axios”.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, τα άτομα άνω των 18 ετών, που είναι “ανοσοκατεσταλμένα σε μέτριο ή σοβαρό βαθμό”, κι έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου τύπου mRNA, μπορούν να κάνουν τέταρτη δόση είτε με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον έξι μήνες αφότου έκαναν την τρίτη αναμνηστική δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna.

Για τους ανοσοκατεσταλμένους, η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid θεωρείται “αναμνηστική” και η ποσότητα που χορηγείται, είναι η μισή από αυτή που χορηγείται στις τρεις πρώτες δόσεις.

Προηγούμενο άρθροΟύτε στο Κιλκίς παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις