Εμβόλιο: Έκτακτες ανακοινώσεις σήμερα για τέταρτη δόση

Έκτακτες ανακοινώσεις για την τέταρτη δόση εμβολίου για την Covid-19 θα γίνουν σήμερα στις 18:00 από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, τα μέλη της οποία συσκέπτονται αυτή την ώρα, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου θα προβούν σε ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών και συγκεκριμένα των πολιτών άνω των 60 ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ενημέρωση θα γίνει σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κοροναϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, εντός των ημερών, αναμένεται ο τελικός οδικός χάρτης για την καθολική χαλάρωση των μέτρων, έπειτα από την επεξεργασία των ειδικών και με… «φόντο» την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αναμένεται η άρση της υποχρεωτικής επίδειξης των πιστοποιητικών για την πρόσβαση σε όλους τους εξωτερικούς χώρους (εστίαση, θερινά σινεμά, θέατρα, θεάματα) από τις 2 Μαΐου ενώ φαίνεται πως δρομολογείται και η σταδιακή μείωση των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων σε εργασιακούς χώρους.

Προηγούμενο άρθροΦυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Αποπληρώθηκαν πρόωρα οι τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας στο ΔΝΤ