«Εμβολιαστείτε αλλά… δεν ξέρουμε αν προστατεύει» – Αλαλούμ με την 4η δόση και τις ηλικίες 30-59

Αλαλούμ και σύγχυση προκάλεσε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να ανοίξει την πλατφόρμα για την τέταρτη, αναμνηστική δόση για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα θα ανοίξει παρ΄όλο που τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το όφελος της τέταρτης δόσης δεν… επαρκούν.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Είναι δυνατόν να γίνεται σύσταση εμβολιασμού «χωρίς επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος»; Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται ουσιαστικά για ωμή παραδοχή της αναποτελεσματικότητας των εμβολίων.

«Δεν θα σύστηνα τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος», είπε στο Mega η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

”Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα, τότε δεν θα έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο” αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη : Πρεμιέρα σήμερα για το Φεστιβάλ βιβλίου
Επόμενο άρθροΔράμα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε μέγεθος αυγού