Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Η Κυριακή θα αποτελέσει δημοσκόπηση για το ποιος θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά και ποιος όχι

Η Κυριακή θα αποτελέσει δημοσκόπηση για το ποιος θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά και ποιος όχι, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καλώντας τα μέλη του νε προασπίσουν το «δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας και αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας. Για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται».

Όπως σημειώνει, «πρέπει να γνωρίζετε ότι κανένα όργανο του εμπορίου (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι, Σωματεία) δεν ζήτησαν το άνοιγμα της Κυριακής 6/11/2022 η οποία πλέον δεν διαφέρει σε τίποτε από τις άλλες. Αντιθέτως μάλιστα, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με κάθε τρόπο.

Αν όχι λοιπόν οι φορείς που είναι σίγουρο ότι δεν εξέφρασαν θετική γνώμη, τότε ΠΟΙΟΣ;;;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Σ.Θ.

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11/2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, εδώ και περίπου 2 χρόνια με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι κυβερνήσεις προσπαθούν να καθιερώσουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Τι δεν ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια για άνοιγμα των Κυρακών. Ότι θα συμβάλουν στην μείωση της ανεργίας, ότι θα τονώσουν τον τουρισμό, ότι θα εξυπηρετήσει κάποιους  που δεν προλαβαίνουν να ψωνίσουν κλπ κλπ.

Σήμερα λοιπόν διαπιστώσαμε ότι οι προθέσεις παραμένουν ίδιες.

Σας ενημερώνουμε ότι παρά τις προφορικές και γραπτές προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης την περασμένη Δευτέρα ώστε να καταργηθούν οι δύο Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστεί την επόμενη μέρα, Τρίτη 1/11/2022, μια τροπολογία, από το πουθενά, για το άνοιγμα της Κυριακής 6/11/2022 (της Κυριακής δηλαδή των ενδιάμεσων εκπτώσεων που καταργήθηκαν!!!).

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι κανένα όργανο του εμπορίου (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι, Σωματεία) δεν ζήτησαν το άνοιγμα της Κυριακής 6/11/2022 η οποία πλέον δεν διαφέρει σε τίποτε από τις άλλες. Αντιθέτως μάλιστα, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους με κάθε τρόπο.

Αν όχι λοιπόν οι φορείς που είναι σίγουρο ότι δεν εξέφρασαν θετική γνώμη, τότε ΠΟΙΟΣ;;;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παραμένει στην πάγια θέση του «ποτέ την Κυριακή που δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο επιπλέον έξοδα».

Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας και αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας. Για να προλάβουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Η Κυριακή που τόσο αυθαίρετα πρόβαλε ως ημέρα εργασίας, θα αποτελέσει ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ για το ποιος θέλει τις Κυριακές και ποιος όχι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προηγούμενο άρθροΜάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του
Επόμενο άρθροΜαίνεται για 14η ημέρα η πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος – Ανικανότητα ή έλλειψη σχεδίου; // ΗΧΗΤΙΚΟ