Εμμανουήλ Φράγκος: «Τα σπασμένα της διαμάχης ΕΕ-Ρωσίας θα τα πληρώσουν οι Έλληνες και οι λαοί χωρών που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα» – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Για τις συνέπειες που θα έχει ο πόλεμος για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για την ευρωπαϊκή πολιτική για το (νέο) μεταναστευτικό ζήτημα μίλησε ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη.

«Ουσιαστικά η Αμερική θέλει να πιέσει και να σπρώξει την ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί καλοθελητές εδώ στην ΕΕ δυστυχώς σ αυτούς ανήκει και η Ελλάδα, η οποία επέλεξε να σταθεί απέναντι από τη Ρωσία, αλλά το ζήτημα όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι τα σπασμένα όλων αυτών των κυρώσεων και όλης αυτής της διαμάχης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας θα τα πληρώσουν οι ευρωπαίοι πολίτες και οι έλληνες πολίτες δηλαδή λαοί που προέρχονται από χώρες που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα» σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στη στάση που κρατούν στο θέμα άλλες ευρωπαϊκές χώρες λέγοντας:

«Όλο αυτό το διάστημα της διένεξης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας βλέπουμε ισχυρές χώρες να προσπαθούν να τηρήσουν μια ουδέτερη στάση όπως η Γερμανία που έχει υψηλή εξάρτηση από το φυσικό αέριο και προστατεύοντας τα συμφέροντά της δεν μπορεί να έρθει σε άμεση ρήξη με τον Πούτιν. Όπως είναι το Ισραήλ το οποίο έχει στο έδαφός του πολλούς ρώσους πολίτες και έχει κι εκείνο τα συμφέροντά του και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία. Ακόμη και την Τουρκία βλέπουμε να προσπαθεί να τηρήσει μια ουδέτερη στάση. (…) Η ελληνική κυβέρνηση δεν άκουσε αυτό που έλεγε ο κύριος Βελόπουλος από την πρώτη ημέρα να κρατήσει δηλαδή ουδέτερη στάση Είναι μεγάλη η ευθύνη της ΝΔ για το ότι οι ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί που έχουμε με τη Ρωσία είναι οι χειρότερες όλων των εποχών. Είχε ευθύνη η ΝΔ να τους διατηρήσει και όχι να δημιουργήσει ρήξη. Όπως άλλωστε φαίνεται και από πολλές δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά η Ελλάδα να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στον πόλεμο. Με εξοργίζει το γεγονός ότι η ΝΔ δεν αφουγκράζεται την άποψη των πολιτών αλλά επιλέγει να σταθεί με όπλα στο πλάι της Ουκρανίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αρκέστηκε στις δηλώσεις εναντίον της Ρωσίας όπως άλλες χώρες αλλά προχώρησε σε πράξεις στέλνοντας όπλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Αναφορικά με την μετανάστευση και τη στάση της ΕΕ σχετικά με το θέμα είπε: «Με το ECR έχουμε κάνει πάρα πολλές δράσεις σχετικά με το μεταναστευτικό και η ΕΕ είναι υποχρεωμένοι να δεχτεί τους Ουκρανούς πολίτες Στο ECR ανήκει και το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας χώρα με την οποία συνορεύει η Ουκρανία και έχει ανοίξει τα σύνορά της για τους Ουκρανούς πολίτες. Η Πολωνία όλο τον προηγούμενο καιρό είχε επιλέξει να κρατά τα σύνορά της κλειστά για όλους τους παράνομους μετανάστες επειδή δεν είναι πρόσφυγες. Εμείς έχουμε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δοθούν κονδύλια και πλήρη στήριξη στα άτομα αυτά γιατί είναι πραγματικοί πρόσφυγες».

«Υπάρχουν κάποιες ΜΚΟ» είπε «που ασχολούνταν τόσα χρόνια με την παράνομη μετανάστευση προσπαθούν να παρεισφρήσουν μέσα στις προσφυγικές ροές με Ουκρανούς και να προωθήσουν μαζί μ αυτούς και άλλους που δεν είναι Ουκρανοί. Η Πολωνία δεν έχει μια υπουργό μετανάστευσης σαν την Γιόχανσον που λέει ότι είναι ευπρόσδεχτοι όλοι οι μετανάστες. Η Πολωνία κάνει ορθή πολιτική και σωστό διαχωρισμό για το ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος όχι. Εμείς ως Ελληνική Λύση αλλά και ως ECR έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να δημιουργηθούν ασφαλής διαδρομές για τους πρόσφυγες που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία διότι υπάρχουν κάποιες φήμες ότι η Ουκρανία δυσκολεύει την έξοδο στους Ουκρανούς πολίτες».

Προηγούμενο άρθροΔ. Νατσιός: “Τα ιστορικά βιβλία της έκτης δημοτικού δεν είναι βιβλία αλλά περιοδικά ποικίλης ύλης” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΚαιρός: Βροχές και κρύο σήμερα – Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο