Εμμανουήλ Φράγκος στον Focus FM: «Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το θέμα των υποκλοπών – Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις παρακολουθήσεις» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Στο θέμα των υποκλοπών, της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης και του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει οι Ελληνες πολίτες αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες, όχι μόνο από Ευρωβουλευτές αλλά και από πολιτικούς γενικότερα της ΕΕ και για τον λόγο αυτό πριν από τρεις μήνες η ΕΕ προχώρησε στον σχηματισμό και τη δημιουργία μίας επιτροπής η οποία έχει ως αρμοδιότητα ακριβώς αυτό. Να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει για παρακολούθηση πολιτικών και γενικότερα ηγετών στην ΕΕ. Η Ελληνική Λύση συμμετέχει στην συγκεκριμένη επιτροπή, οπότε θεωρούμε ότι σύντομα θα προχωρήσουμε και θα γίνουν γενικότερες αποκαλύψεις και αυτό που θα πρέπει να απαντηθεί. Στην ουσία είναι όχι το αν ναι ή όχι παρακολουθούνται οι πολιτικοί, θεωρώ ότι αυτό είναι δεδομένο, το βασικό και το σημαντικότερο ερώτημα είναι από ποιον γίνονται αυτές οι παρακολουθήσεις.

Και ο κύριος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες καταγγελίες για την παρακολούθηση βουλευτών και πολιτικών στην Ελλάδα. Πρέπει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει. Δεν γίνεται να κυριαρχούνε τακτικές οι οποίες συναντώνται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε δικτατορίες. Ζούμε στην Ελλάδα, άσχετα με το κατά πόσο έχει πληγεί το δημοκρατικό πολίτευμα το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες απαντήσεις».

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση εκτίμησε ότι η ΕΕ ήταν τελείως απροετοίμαστη στην όλη εμπλοκή και στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Δυστυχώς η Ελλάδα ακολούθησε πιστά όλες τις εσφαλμένες οδηγίες της ΕΕ. Έτρεξε να υποστηρίξει κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας. Κυρώσεις που χτυπούν κυρίως ευρωπαίους πολίτες και λιγότερο τους Ρώσους.

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων πριν την έναρξη της συγκεκριμένης κρίσης, από τότε ο κύριος Βελλόπουλος ήταν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός και η Ελληνική Λύση ήταν το μοναδικό κόμμα που ήταν ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Τότε μας έλεγαν ότι είμαστε γραφικοί, είμαστε υπερβολικοί, σχεδόν μας χλεύαζαν θα μπορούσαμε να πούμε.

Τώρα έρχονται όλα τα κόμματα, ακόμα και τα κόμματα της αριστεράς, που υποτίθεται ότι όλο το τελευταίο διάστημα μιλούσαν για την πράσινη μετάβαση και την ανάγκη κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων. Ακόμα και αυτά τα κόμματα τώρα έρχονται να διαμαρτυρηθούν για το ότι είναι κλειστές οι λιγνιτικές μονάδες» τόνισε ο κ. Φράγκος επισημαίνοντας ότι «η Ελληνική Λύση επιβεβαιώθηκε αλλά δυστυχώς τα σπασμένα τα πλήρωσαν, τα πληρώνουν και θα τα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες».

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής έκανε λόγο για «μια τελείως άδικη και παράνομη τιμολογιακή πολιτική που έρχεται να κλέψει ουσιαστικά τα χρήματα από τους ήδη χτυπημένους Έλληνες πολίτες» ενώ μίλησε για «αυξημένο κόστος ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα όχι μονο να κρυώνουν, να το πούμε απλά, οι Έλληνες, αλλά και να ακριβαίνουν τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, κάνοντας πολύ δύσκολη την εξαγωγή αυτών των προϊόντων».

Ακούστε όλα όσα είπε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιές: Νέα μέτωπα σε Σουφλί – Καβάλα
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης