Εμμανουήλ Φράγκος για τουρκικές προκλήσεις: Συνεχίζονται λόγω της ανοχής που δείχνουμε σαν κράτος, δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα φτάσει – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Για τις τουρκικές προκλήσεις, την ενεργειακή κρίση και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μίλησε μεταξύ άλλων στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος.

«Δυστυχώς, η Τουρκία συνεχίζει στο μονοπάτι που ακολουθεί όλα τα τελευταία χρόνια και έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Μπορούμε να θυμηθούμε την κρίση με τους λαθρομετανάστες στον Έβρο, μπορούμε να θυμηθούμε τις καθημερινές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, τις παράνομες γεωτρήσεις στην Κύπρο. Όλη αυτή η πολιτική, στην ουσία, είναι αποτέλεσμα της ανοχής που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ κατ’ επέκταση» τόνισε ο κ. Φράγκος προσθέτοντας ότι «λόγω της ανοχής που δείχνουμε σαν κράτος όλο το τελευταίο διάστημα, δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα φτάσει, διότι βλέπουμε ότι αυξάνεται η ένταση, καθότι επιβραβεύεται η Τουρκία γι’ αυτές τις παραβιάσεις και γι’ αυτή την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί». «Δυστυχώς γι’ αυτό φέρει τεράστια ευθύνη και η ΕΕ, όπου ουσιαστικά, κάθε φορά φροντίζει, μετά από μία εγκληματική δράση της Τουρκίας (…) να την επιβραβεύει κάπως και να εξομοιώνει τον θύτη με το θύμα, μιλώντας για διάλογο και για κατευναστικές κινήσεις με αποτέλεσμα όλο αυτό να αυξάνει το θράσος που παίρνει η Τουρκία», σημείωσε.

Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο έκανε λόγο για «στάχτη στα μάτια των Ελλήνων».
«Υπάρχουν κράτη μέλη της ΕΕ όπως είναι η Ουγγαρία, όπως είναι η Πολωνία, όπως είναι η Λιθουανία οι οποίες και φυλάνε τα σύνορά τους και ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διέρχονται είναι μονοψήφιος, ως και μηδενικός καθημερινά και είναι ένα θέμα που έχει ξεκαθαρίσει γι’ αυτές τις χώρες. Είναι κρίμα που για την Ελλάδα διεκδικούμε ακόμα τα δεδομένα και χαιρόμαστε για τέτοιου είδους κινήσεις.

«Θα έπρεπε να είναι δεδομένο ότι κανείς με παράνομους μετανάστες δεν μπορεί να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και θα πρέπει κανονικά να γίνονται και επιστροφές, push backs, πίσω προς την Τουρκία, καθότι η Τουρκία, εκτός του ότι είναι μια ασφαλής χώρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παίρνει δισεκατομμύρια από την ΕΕ, έχει αποκλειστική ιδιότητα μόνο να κρατάει τους παράνομους μετανάστες», ανέφερε.

«Δυστυχώς, η ανοχή μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει επιτέλους να γίνουν απελάσεις. Η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση έχοντας ήδη παραλάβει μια δραματική κατάσταση, με πάρα πολλούς παράνομους μετανάστες και στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα, και είχε δεσμευτεί ότι θα γίνουν απελάσεις. Απελάσεις στα τρία χρόνια δεν έχει κάνει, αυτό είναι ξεκάθαρο, και η Ελληνική Λύση ζητάει και μέσω των ακατοίκητων νησιών και μέσω των απελάσεων αυτών καθ’ αυτών να λυθεί αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Φράγκος.
Για την ενεργειακή κρίση υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι δεν έχει σχέδιο η ΕΕ, θα πρέπει να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, το δρόμο της ενεργειακής αυτάρκειας». «Ο κ. Βελόπουλος», πρόσθεσε, «πολύ πριν ξεκινήσει αυτή η κρίση, είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις από το βήμα της Βουλής προς αυτή την κατεύθυνση, και με την πλήρη αξιοποίηση των λιγνιτικών μας μονάδων, οι οποίες έκλεισαν και μετά ξανάνοιξαν κακήν-κακώς, (…) όλο αυτό αποδεικνύει την προχειρότητα της ΝΔ».

«Εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχει κάνει ο κ. Βελόπουλος αυτές που έχουμε και ως ΕRC στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περιλαμβάνουν τις δικές μας εξορύξεις και την πλήρη λειτουργία των λιγνιτικών μας μονάδων. Θα πρέπει επιτέλους να έχουμε όσο μεγαλύτερη αυτάρκεια γίνεται στο ζήτημα της ενέργειας. Η ΝΔ δεν έχει κάνει το παραμικρό γι’ αυτό τον σκοπό» είπε.

«Οι Έλληνες πολίτες βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και την ίδια στιγμή βλέπουμε το καρτέλ της ενέργειας, τα μονοπώλια και τους παρόδους να πλουτίζουν. Είδαμε και για τα υπερκέρδη που ξεκίνησε μια ιστορία, ότι θα πάρει η ΝΔ τα κέρδη τους στην ουσία, θα τους χτυπήσει, θα τους φορολογήσει. Δεν έγινε το παραμικρό. Και φτάνουμε να συζητάμε για το αν θα δώσουν το 1/5 των χρημάτων που μας έλεγαν ότι θα δώσουν αρχικά», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Τέλος, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ανέφερε ότι πρόκειται για «άλλο ένα πλήγμα στην δημοκρατία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς τους θεσμούς».

Προηγούμενο άρθροΔρόμοι-«ποτάμια» στον Διόνυσο – Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά στις Κάτω Βελιτσές Αχαΐας