Καθαρό μήνυμα στήριξης στα ελληνικά δίκαια έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας αναφορά στην εταιρική στρατηγική σχέση των δύο χωρών, που «δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο» μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι.

Η Τουρκία από την πλευρά της, συνεχίζει στην τακτική των προκλήσεων.

Την αρχή έκανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέο παραλήρημα ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει «φαγούρα» ενώ απείλησε λέγοντας:

«Αν και λέμε ότι θα πρέπει τα δικαιώματα των γειτόνων θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι Έλληνες συνεχίζουν να ξύνονται. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα όπως και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση στην Αθήνα» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Την σκυτάλη στις προκλήσεις από τον Τσαβούσογλου, πήρε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ.

«Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ , και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα αλλά και τις παρενοχλήσεις απέναντι στη Γαλάζια Πατρίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΛος Άντζελες: Πρώτος θάνατος από την ευλογιά των πιθήκων, δεύτερος για τις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα