
Τις αμφιβολίες του για την αναγκαιότητα μιας τέταρτης, αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του covid, εξέφρασε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καθώς όπως ανέφερε ο επικεφαλής της στρατηγικής για τα εμβόλια, Δρ. Καβαλέρι δεν υπάρχουν προς το παρόν δεδομένα που να υποστηρίζουν αυτήν την προσέγγιση.
«Η στρατηγική χορήγησης ενισχυτικών δόσεων κάθε τέσσερις μήνες υποθετικά ενέχει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ οδηγεί σε ψυχολογική κόπωση του πληθυσμού» εξήγησε μιλώντας στα ΜΜΕ.
«Οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί σε σύντομα χρονικά διαστήματα δεν μπορεί να είναι μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη στρατηγική», τόνισε.
Ο ο Ιταλός αξιωματούχος είπε επίσης ότι απαιτούνται περισσότερα δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο της Όμικρον στα εμβόλια.