Ελβετία: Τέλος η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ και στις εγκαταστάσεις υγείας και η καραντίνα για τους νοσούντες

Η Ελβετία θα άρει τους τελευταίους από τους εναπομείναντες περιορισμούς της για τον COVID-19 από την Παρασκευή, δήλωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, καθώς η χώρα επιδιώκει να ζήσει με τον ιό.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις εγκαταστάσεις υγείας, καθώς και η απαίτηση αυτοαπομόνωσης για πέντε ημέρες μετά το θετικό τεστ θα καταργηθεί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η ευθύνη για τον περιορισμό του ιού θα ανατεθεί στις τοπικές αρχές, πρόσθεσε, με μια φάση αυξημένης επαγρύπνησης να προγραμματίζεται τους επόμενους 12 μήνες.

«Χάρη στο υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης του πληθυσμού, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε ξανά στο μεταξύ», εξήγησε η κυβέρνηση προσθέτοντας ωστόσο ότι αν και υπάρχει μικρή πιθανότητα απειλής για τη δημόσια υγεία τους επόμενους μήνες, «η περαιτέρω πορεία της πανδημίας COVID-19 δεν μπορεί να εκτιμηθεί αξιόπιστα»,

Οι ελβετικές Αρχές εκτιμούν ότι ο κορονοϊός πιθανότατα δεν θα εξαφανιστεί, αλλά θα γίνει ενδημικός με εποχικά κύματα του ιού να είναι πιθανά στο μέλλον. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι θα απενεργοποιηθεί προσωρινά η ελβετική εφαρμογή COVID, η οποία εντοπίζει άτομα που είχαν στενή επαφή με άλλους που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Τα κρούσματα στην Ελβετία παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες, με περισσότερα από 16.462 νέα κρούσματα την Τετάρτη, αλλά μόλις 165 άτομα να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Το 69% των 8,6 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο, 3,48 εκατομμύρια άνθρωποι – ή το 41% ​​του πληθυσμού της χώρας – είναι τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, ενώ 13.060 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Προηγούμενο άρθροΠάσχα με πιστοποιητικά και μάσκες εισηγείται η Επιτροπή – Καμία άρση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθροΡωσία: Το Κίεβο έχει εκφράσει προθυμία να ικανοποιήσει τις βασικές ρωσικές απαιτήσεις