Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: “Στην ιατρική δεν χωράνε ταμπού! Πρέπει να συζητηθεί το φαινόμενο των αιφνίδιων θανάτων”

Στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο Κύπριος επιδημιολόγος Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης.

“Έχουν προκηρυχθεί οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές εδώ στην Κύπρο οι οποίες θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου, στις οποίες συμμετέχει και ο λαός.Η εκκλησία της Κύπρου είναι η δημοκρατικότερη εκκλησία όλων.Στήνονται εκλογικά κέντρα σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες και προσέρχονται όσοι είναι από 18 ετών και πάνω. Οι τρεις πρώτοι θα παραπεμφθούν στην Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας της Κύπρου και οι ιεράρχες θα επιλέξουν τον νεο Αρχιεπίσκοπο”.

Με αφορμή τη νέα απεργία πείνας που ξεκίνησαν σήμερα τρεις υγειονομικοί σε αναστολή αλλά και τις δηλώσεις της Γερμανίδας ευρωβουλευτή Κριστίν Άντερσον που φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή, ο κος Σωτηριάδης ρωτήθηκε για την εμμονική στάση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη που επιμένει στο αφήγημα εξέτασης των επιδημιολογικών δεδομένων στο τέλος του χρόνου.

“Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, έχει ξεγυμνωθεί εντελώς οποιαδήποτε επιχειρηματολογία γι΄αυτότο διαρκές έγκλημα της ελληνικής κυβέρνησης.Δεν υπάρχει κανένα ηθικό, νομικό και κυρίως επιστημονικό επιχείρημα που να στηρίζει αυτή την αναστολή εργασίας. Έχουν παραδεχθεί όλοι, ακόμα και οι υπεύθυνοι των φαρμακευτικών εταιρειών ότι αυτά τα, ας τα πούμε εμβόλια, δεν προστατεύουν ούτε από τη μόλυνση, ούτε από την μετάδοση.Από την αρχή δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει αυτο το έγκλημα και πολύ περισσότερο, κανένας λόγος να συνεχίζεται αυτό.Είναι παγκόσμια ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς της χώρας”.

Αναφορικά με την προειδοποίηση για περαιτέρω επιδείνωση της ήδη αυξημένης συχνότητας των καρκίνων ο κος Σωτηριάδης τόνισε ότι μετά τη λήξη της δίχρονης κρίσης το θεμα της αύξησης των καρκίνων είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται επιστημονικη μελέτη.

“Ένας από τους λόγους που αναφέρεται σήμερα και δικαιολογεί αυτή την αύξηση, είναι οτι δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό είναι έγκυρη επιχειρηματολογία. Σήμερα βλέπουμε την αύξηση των περιστατικών που άργησαν να διαγνωστούν”.

Προηγούμενο άρθροΜολότοφ εντός του ΑΠΘ, πριν την πορεία για το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθροΕπέτειος Πολυτεχνείου: Ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης