Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: 10 – 15% αύξηση στη θνησιμότητα στην Κύπρο 

Στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο Κύπριος επιδημιολόγος Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης.

“Όλοι εμείς που αισθανθήκαμε την ανάγκη να βγούμε μπροστά και να πούμε μερικά πράγματα, το κάναμε γιατί ήταν αυτονόητο, διαφορετικά θα προδίδαμε την επιστήμη που σπουδάσαμε. Δε μπορούσα να παραμείνω σιωπηλός μπροστά στον παραλογισμό που επικράτησε τα τελευταία 2 χρόνια. Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το εμβόλιο δε μπορούσε να προστατεύσει. Παρόλη όμως τη γνώση που υπήρχε, έχουμε ζήσει την υποχρεωτικότητα, που ήταν όχι μόνο παράλογη, ανήθικη και παράνομη, αλλά και ενάντια σε κάθε επιστημονική γνώση”, ανέφερε.

Ο κος Σωτηριάδης χαρακτήρισε σημαντική προτεραιότητα την αναζήτηση των αιτιών των αιφνίδιων θανάτων αλλά και της αύξησης της θνησιμότητας από άλλες αιτίες.

“Έχουμε δημοσιεύσει και σχετική επιστημονική μελέτη, στην οποία  τεκμηριώνουμε την αυξημένη θνησιμότητα στο γενικό πληθυσμό της Κύπρου για το 2021, κατά 10-15%. Αυτές οι πρωτοφανείς αυξήσεις είναι τραγικές και θα έπρεπε να κινητοποιήσουν τους πάντες”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με έρευνα στη Βρετανία που κάνει λόγο για αναπτυξιακές δυσκολίες σε παιδιά κατά την περίοδο του εγκλεισμού και της χρήσης μάσκας, ο κος Σωτηριάδης υποστήριξε πως το ίδιο διαπιστώνεται και σε μελέτες στις ΗΠΑ. “Είναι αυτονόητο, όταν το παιδί δε βλέπει το πρόσωπο του ανθρώπου, να καταγράψει τον τρόπο που μιλάει κανείς, δε θα μπορέσει να αναπτύξει φυσιολογικά τις λειτουργίες του”, υπογράμμισε.

Προηγούμενο άρθρο“Πληρωμένη” απάντηση Μάζη σε Ερντογάν για το “θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά”: “Η νύχτα θα είναι τόσο μακρά που θα είναι νύχτα θανάτου για εσάς”
Επόμενο άρθροΚινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αλμωπία