Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παράνομη και μονομερής η ρωσική αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή», καταλήγει.

Προηγούμενο άρθροΖαχάροβα: Είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων – Ουκρανία: Δεν ενδίδουμε στις προκλήσεις
Επόμενο άρθροEuroferry Olympia: Πέμπτη μέρα αγωνίας για τους αγνοούμενους