Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: «Με εντολή της Πολιτείας η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τονισε ότι ακολουθεί τις οδηγίες των κρατικών φορέων και για το λόγο αυτό δεν είναι αυτή που αποφασίζει για το πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Το θέμα προέκυψε από την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπούν όλα τα πρωταθλήματα -εκτός από αυτό της Basket League ανδρών- λόγω κορονοϊού και την αντίδραση των αρχηγών των ομάδων της Α2.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής:

«Η ΕΟΚ κρίνει απαραίτητο να προβεί σε διευκρινίσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων και σύγχυσης που σκόπιμα ή μη επιχειρείται να δημιουργηθούν.

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης στις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας έγινε κατόπιν των ανακοινώσεων – εντολών που έγιναν δημόσια και με έμφαση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και με αυτονόητη την υποχρέωση να υπακούσουμε και να πειθαρχήσουμε.

Η ΕΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι όταν οι ίδιοι αυτοί φορείς αποφασίσουν ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των αγώνων στις διοργανώσεις που έχουν επιβάλλει τη διακοπή, θα είναι άμεσα έτοιμη για την επανεκκίνηση».

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας-δευτερολογία: Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού – Επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά