Ελληνική Λύση: «ο Μπλίνκεν τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για να πιέσει την κυβέρνηση, ώστε να στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία»

Ανακοίνωση αναφορικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α Άντονι Μπλίνκεν, εξέδωσε το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συνομίλησε απ’ ευθείας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοώντας πλήρως τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε να συνομιλήσει απ’ ευθείας με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, ακυρώνοντας πλήρως τον υπουργό εξωτερικών της κυβέρνησής του.

Το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος δεν αφορούσε τα ελληνικά εθνικά δίκαια, δεν συμπεριελάμβανε την άμεση επανεκκίνηση του East Med ή την ακύρωση του παράνομου μνημονιου Τουρκίας – Λιβύης, ούτε φυσικά απαιτήθηκε η εγκατάσταση αμερικανικών αμυντικών συστημάτων στα ελληνικά νησιά που απειλεί η Τουρκία.

Αντίθετα, με την κυβέρνηση Μπάιντεν στριμωγμένη από τους ρεπουμπλικανούς αλλά και τους 30 βουλευτές της που απαιτούν αλλαγή στάσης στο ουκρανικό, ο Μπλίνκεν τηλεφώνησε για να πιέσει την κυβέρνηση, ώστε να στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την πλήρη περιθωριοποίηση της Ελλάδας και την ανυπαρξία της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν 10 δημοσιογράφοι φιλοκουρδικών μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία
Επόμενο άρθρο“Αρπαγή του ελαιοκάρπου της μονής από Έλληνες και Αλβανούς εργάτες” καταγγέλλουν οι πατέρες της Ι.Μ Εσφιγμένου του Αγίου όρους