ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το μήνυμα εκείνων των ημερών, «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα εκείνης της εποχής, σήμερα, που τα βασικά αυτά αιτήματα, όπως η εργασία, η οικονομική επιβίωση, το δικαίωμα στη μόρφωση και τα δημοκρατικά δικαιώματα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.
Ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται καθημερινά, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της πείνας, τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις βασικές τους υποχρεώσεις.
Η παιδεία απαξιώνεται, αφελληνίζεται, γίνεται προνόμιο των λίγων, την στιγμή που τα δημόσια σχολεία μετατρέπονται σε αρένες κομματικών και εγκληματικών συμμοριών.
Η ελευθερία και τα δικαιώματα των Ελλήνων παραβιάζονται βάναυσα, από τα κατασταλτικά μέτρα και τις οριζόντιες απαγορεύσεις με πρόσχημα την πανδημία, ενώ η κυβέρνηση βάζει ακόμα και την πολιτική αμφισβήτηση στον «γύψο» του ολοκληρωτισμού.
Απέναντι σε όσους καπηλεύτηκαν τα συνθήματα του πολυτεχνείου για να γίνουν «εξουσιαστές» στη θέση των εξουσιαστών, η Ελληνική Λύση θα συνεχίσει να μάχεται για το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία των Ελλήνων, με όπλο την Εθνική Ενότητα απέναντι στον διχαστικό ολοκληρωτισμό.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Δικογραφίες και συλλήψεις από την αστυνομία
Επόμενο άρθροA. Τσίπρας: Αύριο ακόμη μια παράσταση…. Θα κάνω δήλωση μετά το μήνυμα Μητσοτάκη