Ελληνική Λύση: « Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκχωρεί ελληνικό έδαφος σε ξένο στράτευμα εις το διηνεκές»

Σε ανακοίνωσαη που εξέδωσε σχετικά με την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης αναφε΄ρει χαρακτηριστικά:

«Η ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ είναι ετεροβαρής. Κάθε φορά η κυβέρνηση με δεσμεύσεις και κενά στις συμφωνίες, παγιδεύει (μαζί με τους «συμμάχους» της Ελλάδας) την χώρα και τα κόμματα στα δικά της λάθη.

Η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκχωρεί ελληνικό έδαφος σε ξένο στράτευμα εις το διηνεκές.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα υποχρεώνεται όχι μόνον να λειτουργήσει εις βάρος των εθνικών της συμφερόντων προωθώντας την ένταξη της Αλβανίας και των Σκοπίων στην ΕΕ, αλλά ακόμα και να αναγνωρίσει ουσιαστικά το μόρφωμα του Κοσσυφοπεδίου! Ανοίγοντας έτσι τεράστια κερκόπορτα εις βάρος της Κύπρου.

Η απουσία ρητής δέσμευσης στρατιωτικής συνδρομής βάσει του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, είναι επίσης μία αοριστία με διασταλτική ερμηνεία εις βάρος της αμυντικής μας θωράκισης.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι σαφή:
Θα πιέσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία και την Λιβύη για άμεση ακύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας;
Θα ανακηρύξει η Ελλάδα άμεσα ΑΟΖ, βάση του χάρτη της Σεβίλλης, ο οποίος επίσης βασίζεται στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας, υπό την εγγύηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων;
Θα εγγυηθούν οι ΗΠΑ την άμυνα των νησιών του Αιγαίου τα οποία υπόκεινται στην απειλή του παράνομου Casus Belli σε περίπτωση άσκησης του νόμιμου δικαιώματος επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 νμ;

Ή μήπως θα έχουμε άλλη μία επανάληψη της τραγικής νύχτας των Ιμίων; Διότι και τότε υπήρχε ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία εν ισχύ…»

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός την Κυριακή 17/10 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις η Άγκυρα δια στόματος Ερντογάν και Οκτάι