Ελληνική Λύση για πόρισμα ΡΑΕ: Πρωτοφανής μεθόδευση υπέρ του καρτέλ της ενέργειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΡΙΣΜΑ ΡΑΕ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το πολυαναμενόμενο πόρισμα της ΡΑΕ αναφορικά με την κερδοφορία των εταιρειών ενέργειας, επιβεβαιώνει την κυβερνητική μεθόδευση υπέρ των καρτέλ του κλάδου.

Το ονομαστικό σύνολο των υποτιθέμενων υπερκερδών (930 εκ. Ευρώ), εκ των οποίων θα φορολογηθεί ένα ελάχιστο ποσοστό το οποίο θα προκύψει μετά από έναν νέο υπολογισμό, είναι λίγο μεγαλύτερο από τα «αναμενόμενα» κέρδη μίας και μόνης εταιρείας, της ΔΕΗ, όπως τα υπολόγιζαν με πλήθος δημοσιευμάτων φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Κέρδη, που όμως «εξαφανίστηκαν», σε αντίθεση με τους εξωφρενικούς μισθούς, τα μπόνους, τις πρωτοφανείς «δαπάνες διαφήμισης» και των προκλητικών διορισμών δεκάδων διευθυντικών στελεχών.

Επιπλέον, το εκτιμώμενο σύνολο των υπερκερδών για όλες τις εταιρείες, δεν συνάδει με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για το σύνολο της ΕΕ.

Η «ασάφεια» των φορολογητέων μεγεθών σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική καθυστέρηση παράδοσης του πορίσματος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση συστηματικά καλύπτει τους ντόπιους ολιγάρχες που κερδοσκοπούν εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας και της οικονομίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙA – Αστυνομικοί εντόπισαν 11 βόμβες τύπου μολότοφ σε χώρο κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
Επόμενο άρθροΚλείνουν δρόμοι αύριο, Πέμπτη, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής