ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν συνιστούν εθνικό κίνδυνο για την Ελλάδα, γεγονός που η κυβέρνηση δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται.
Η γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας της δίνει άλλον ένα μοχλό πίεσης έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης, για ανταλλάγματα πέραν των «ευρωπαϊκών κονδυλίων».
Η πρόθεση του Ράμα ο οποίος ήδη διατηρεί εντός Αλβανίας στρατόπεδο με 2000 Ιρανούς τζιχαντιστές να φιλοξενήσει και Αφγανούς, ανοίγει νέο μέτωπο στον Βορρά.
Η στενή στρατιωτική συμμαχία Αλβανίας – Τουρκίας σε συνδυασμό με την δυνατότητα της Τουρκίας να διαχειρίζεται τις μεταναστευτικές ροές απο το Αφγανιστάν, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
Η κυβέρνηση, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν μπορούν πλέον να παριστάνουν τους θεατές. Η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχθεί ούτε έναν παράνομο μετανάστη, ούτε φυσικά θα προβεί σε «παραχωρήσεις κατευνασμού» προς την Τουρκία.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΝίκος Χειλαδάκης: «1,5 εκατομμύριο Αφγανοί κατευθύνονται ήδη προς την Δύση για να καταλήξουν στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι;» HXHTIKO – FOCUS FM
Επόμενο άρθροΤεράστιο μέτωπο φωτιάς στο Παλαιοχώρι – Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι