Ελληνική Λύση: «Έχουμε μία κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και έναν πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν»

Για «κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας» και πρωθυπουργό «που ζει σε παράλληλο σύμπαν» κάνει λόγο στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνικη Λύση αναφορικά με το σημερινό Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εξόδου της Ελλάδας απο την ενεισχυμένη εποπτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματους του Κυριάκου Βελόπουλου αναφέρει:

«Η πανηγυρική δήλωση του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τεκμηριώνει για άλλη μια φορά ότι έχουμε μία κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας και έναν πρωθυπουργό που ζει σε παράλληλο σύμπαν.

Με την οικονομία να καταγράφει έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών σχεδόν 11 δις και πάνω από 6 δις ταμειακό έλλειμμα για το επτάμηνο, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, αλλά να απολογείται.

Με το 45% των Ελλήνων να αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και τους εγγεγραμμένους ανέργους σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί θα έπρεπε ήδη να λογοδοτεί.

Αυτό που δεν σχολίασε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση του, είναι η υποχρέωση της Ελλάδας να επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα το 2023. Προφανώς επειδή η έννοια «πλεόνασμα» είναι άγνωστη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, έπειτα από τρία χρόνια δίδυμων ελλειμμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους, της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, της αδιαφάνειας και της καταστρατήγησης βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δυστυχώς, το «λογαριασμό» που δημιούργησε θα κληθούν να τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, όταν ο ίδιος θα αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν».

Προηγούμενο άρθροΟι ελεγχοι συνεχίζονται ως το 2059 αλλά ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες» για την έξοδο απο “αυξημενη εποπτεία”
Επόμενο άρθροΠρωταθλήτρια Ευρώπης και στα 20 χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη