Ανακοίνωση για την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού «Barbaros» αλλά και του πλοίου του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ» το οποίο συνοδευόμενο από δύο τουρκικές κορβέτες πλέουν καταμεσής του Αιγαίου παραβιάζοντας ακόμα και τα 6 μίλια εξέδωσε το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το τουρκικό ερευνητικό Barbaros βρίσκεται από τις πρωινές ώρες μεταξύ Χίου και Ψαρών, με κλειστό τον πομπό. Παραβίασε ακόμα και την υποτιθέμενη (και απαράδεκτη) κόκκινη γραμμή των έξι μιλίων, φτάνοντας ακόμα και στην Ικαρία!

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο το ίδιο σκάφος ήταν στο Καστελόριζο. Η κυβέρνηση ως απλός θεατής, παράλληλα με την εισβολή του τουρκικού πολεμικού “Τσεσμέ” που μάλιστα έχει προαναγγελθεί από παράνομη τουρκική NAVTEX, επιτρέπει στην Τουρκία να δημιουργεί τετελεσμένα σε δύο μέτωπα, διαπράττοντας εθνική μειοδοσία.

Η κυβέρνηση αντί να ενεργήσει άμεσα απέναντι σε αυτή την διπλή εθνική απειλή, την συγκαλύπτει επιβάλλοντας σιωπητήριο στα ΜΜΕ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καλεί άμεσα την κυβέρνηση:
Να πραγματοποιήσει νηοψία στο Barbaros συλλαμβάνοντας το πλήρωμα του.
Να αποστείλει προειδοποίηση βύθισης στο “Τσεσμέ”, να το καταδιώξει και να το βυθίσει εάν δεν αποχωρήσει άμεσα από την πορεία της προαναγγελθείσας εισβολής, που προκύπτει φυσικά από την παράνομη τουρκική NAVTEX.
Να επεκτείνει άμεσα τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 50χρονος που διοργάνωσε πάρτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία των κατοίκων του Εύοσμου για το αυστηρό Lockdown και για τη δημιουργία hotspot παράνομων μεταναστών- (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)