ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η κυβέρνηση των δίδυμων ελλειμμάτων δια του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που κατέθεσε στην Βουλή, απέδειξε ότι παραμένει αποστασιοποιημένη από την πραγματικότητα και την πρωτοφανή καταστροφή που έχει επιφέρει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις επιλογές της.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που για το 2022 είχε προϋπολογίσει πληθωρισμό μικρότερο της μονάδας, όταν αυτή τη στιγμή ο πραγματικός πληθωρισμός καταγράφει διψήφιο ποσοστό εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση όμως αντί να προβεί σε γενναία μείωση της φορολογίας επί των ανατιμήσεων, μέτρο το οποίο δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό αποτύπωμα, πανηγυρίζει για την «υπέρβαση των φορολογικών εσόδων»!

Το μόνο «ειλικρινές» και πραγματικό στοιχείο του προσχεδίου, είναι η πρόβλεψη για τα φορολογικά έσοδα τα οποία ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 56,19 δισεκατομμυρίων για το 2023.

Πρόκειται για προαναγγελία νέας φοροεπιδρομής και «καταλήστευσης» των Ελλήνων πολιτών, την οποία η Ελληνική Λύση θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΒασιλακόπουλος για ανεμβολίαστους στον Focus FM: «Επιεικής χαρακτηρισμός το χαζοί – Δεν θα πάμε σε υποχρεωτικότητες, είμαστε σε προεκλογική χρονιά»
Επόμενο άρθροΜπαχτσελί: Δικά μας πια τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου