Ελληνική Λύση: Ανακοίνωση τύπου για το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων εστίασης μέσω ΕΣΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ – ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ.
Την ώρα που οι επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, το Πρόγραμμα Επιδότησης Επιχειρήσεων Εστίασης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα έδινε πολύτιμη ανάσα στους Έλληνες επιτηδευματίες του κλάδου, έχει κυριολεκτικά καταρρεύσει. Ενδεικτικό το ότι εως σήμερα έχουν γίνει δεκτές μόνον 400 αιτήσεις από τις 30.000, οι οποίες έχουν επιδοτηθεί με 7,5 εκατ. €.

Εδώ προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα:

Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των επιχειρήσεων;

Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στην επεξεργασία και έγκριση των αιτήσεων; Ειδικά από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων ήδη λειτουργεί, χωρίς να έχει λάβει ούτε ευρώ από το υποτιθέμενο «Κεφάλαιο εκκίνησης».

Το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί σε αντίθεση με κάποιες άλλες, συνιστά τον ορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού, γεγονός ανεπίτρεπτο.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί την σοβαρότητα των καταστάσεων, διότι χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης θα βάλουν «λουκέτο» εκτινάσσοντας την ανεργία, εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΠάτησε Ελλάδα η Νέφτσι Μπακού (pics)
Επόμενο άρθρο«Κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις» // Στους εξωτερικούς χώρους μπορούν να διασκεδάσουν μαζί εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι-Κ. Γουργουλιάνης στον Focus FM-HXHTIKO