ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Ε. ΜΑΚΡΟΝ

ΤΡΙΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Ε. ΜΑΚΡΟΝ

Η διαφαινόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδος – Γαλλίας ελπίζουμε να μην αποτελέσει πάλι μία «κακή αντιγραφή» των παγίων, προγραμματικών προτάσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ , αλλά να εφαρμοστεί στο πλήρες εύρος της. Εξαντλώντας στο ακέραιο τις πρόνοιες του άρθρου 42:7 της συνθήκης της Λισσαβώνας, του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και της ορθής ερμηνεία του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει και την Τουρκική απειλή.
Αναμένουμε να γνωστοποιηθεί το πλήρες εύρος της συμφωνίας καθώς και το κόστος κτήσης των γαλλικών φρεγατών και το επίπεδο εξοπλισμού αυτών.
Οι δηλώσεις του προέδρου Μακρόν για την υπεράσπιση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας δικαιώνουν απόλυτα τον αγώνα μας για την επίτευξη της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας.
Οι πρόσφατες δηλώσεις όμως του πρωθυπουργού που κάνουν λόγο για «υποχωρήσεις» έναντι της Τουρκίας, προκαλούν απορία. Πως ένα τρίτο κράτος θα αγωνιστεί για την δική μας εθνική κυριαρχία, όταν εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μέρος αυτής;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤι περιλαμβάνει η συμφωνία: 3+1 φρεγάτες Belharra
Επόμενο άρθροΚΚΕ για στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας: Ο λαός να μην παρασυρθεί από υπερφίαλους πανηγυρισμούς και να επαγρυπνεί