ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ , ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ PANDORA PAPERS

ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ , ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ PANDORA PAPERS

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της Πολιτικής Ομάδας του ECR, κ. Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), κατέθεσε κατεπειγόντως Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να υπάρξει το γρηγορότερο δυνατόν κάθαρση του πολιτικού συστήματος κατόπιν της διαρροής διεθνών διαστάσεων των Pandora Papers και των απολήξεων τους στις κυβερνήσεις.
Παρατίθεται ολόκληρη η Ερώτηση:
«Μετά τα Panama Papers, τα άρτι αποκαλυφθέντα Pandora Papers ρίχνουν φως σε ένα διεθνές δίκτυο διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με χρηματοδοτήσεις από εταιρίες ευρισκόμενες σε φορολογικούς παραδείσους, με ανύπαρκτες απαιτήσεις διαφάνειας.
Το ξέπλυμα χρήματος και η “αγορά υπηρεσιών” από το πολιτικό σύστημα αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος και της εμπιστοσύνης των πολιτών μας στους κυβερνώντες.
Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις αντί να πατάσσουν τέτοια φαινόμενα αποδεικνύεται ότι τα εκτρέφουν.
Είναι απαραίτητο να υπάρξει άπλετο φως για να σταματήσει επιτέλους αυτό το πλήγμα εναντίον των συμφερόντων των πολιτών και να δοθεί κάποια εξήγηση σε πολλές δυσεξήγητες πολιτικές αποφάσεις στην Ουάσινγκτον, τις Βρυξέλλες και στις κυβερνήσεις πολλών Κρατών Μελών της ΕΕ.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1) Σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενεργό γνωστοποίηση των ευρημάτων των Pandora Papers από το σύνολο των πολιτών, σε περίπτωση που τα συστημικά ΜΜΕ θελήσουν να τα καλύψουν;
2) Σκοπεύει να παρουσιάσει σε δημόσια διαβούλευση τα νομοθετικά κενά που εντοπίζει, που εκμεταλλεύονται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, με αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση για την αντιμετώπιση τους;
3) Με ποιον τρόπο σκοπεύει να βοηθήσει στην έρευνα σχέσεων Κυβερνήσεων και μεμονωμένων πολιτικών με εξωχώριες εταιρείες, πέραν των Pandora Papers;»

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο ο 30χρονος που κατηγορείται για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη
Επόμενο άρθροΞεκινάει η ανακατασκευή του Πάρκου Πασαλίδη