Αντιδράσεις για την τραγωδία των Τεμπών σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με πορείες που πραγματοποίησαν χθες Έλληνες κυρίως του εξωτερικού. Μια τέτοια συγκέντρωση και σιωπηλή πορεία για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη στους δρόμους της Βαλέτας, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ Έλληνες που κατοικούν στη Μάλτα.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πρωτεύουσας του νησιού και μοίρασαν φυλλάδια, γραμμένα στην αγγλική γλώσσα σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Παράλληλα κρατούσαν μια ελληνική σημαία και ένα πανό που ανέγραφε στα αγγλικά: «Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα. Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία».
Μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο που μοίραζαν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία αναφερόταν ότι «η εν εξελίξει επίσημη έρευνα πιθανότατα θα οδηγήσει στην τιμωρία μόνον του υπευθύνου σταθμάρχη, επικεντρώνοντας στο ανθρώπινο λάθος και αγνοώντας τα βαθύτερα ζητήματα. Κανείς πολιτικός είτε αξιωματούχος δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος». Παράλληλα, υπογραμμιζόταν ότι «υπό το φως αυτής της πραγματικότητας, απαιτούμε μία αρμόζουσα έρευνα σχετικά με οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος για αυτά τα μέτρα ασφαλείας των σιδηροδρόμων τα τελευταία χρόνια. Απαιτούμε δικαιοσύνη και τιμωρία αυτών που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για αυτήν την τραγωδία».

Προηγούμενο άρθροΑχαΐα: Γιος βρήκε τον πατέρα του κρεμασμένο σε δέντρο
Επόμενο άρθροΚρήτη: Ηλικιωμένη έβαλε φωτιά στο σπίτι της για ναλυτρωθεί από τα προβλήματα που είχε με τον άντρα της