Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 49χρονος Βούλγαρος την έκδοση του οποίου ζήτησαν οι Η.Π.Α

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε 49χρονος Βούλγαρος, την έκδοση του οποίου ζητούν οι ΗΠΑ, καθώς τον κατηγορούν ότι πούλησε αμερικανικά μικροτσίπ και άλλα εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία, με «όχημα» μία βουλγαρική εταιρία – «βιτρίνα», παρακάμπτοντας τους εμπορικούς περιορισμούς που θέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει για το αμερικανικό αίτημα έκδοσης, ανέβαλε  – για νομικούς λόγους – την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση της υπόθεσης, κάνοντας  – παράλληλα – δεκτό το αίτημα του συλληφθέντος να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους, μέχρι να κριθεί η έκδοσή του ή όχι στις ΗΠΑ.

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από Έλληνες αστυνομικούς στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Σερρών, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα και έκτοτε κρατείτο στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Βούλγαρου η σύλληψή του έγινε κατά την επιστροφή του στην Βουλγαρία μετά από ταξίδι που έκανε στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί έναν φίλο του.

Προηγούμενο άρθροΕργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο«Βόμβες» από Έλληνα καρδιολόγο για αύξηση θανάτων! Τι δείχνουν τα αρχεία των ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ