Ελεύθερη σήμερα η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είναι σήμερα η είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, εορτάζεται η σπουδαιότητα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το φετινό θέμα του εορτασμού «Heritage Changes» («Αλλαγές στην Κληρονομιά») υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στα ιστορικά μνημεία και στις τοποθεσίες μας.
H 18η Απριλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών – International Council on Monuments and Sites(ICOMOS) ως Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών από το 1983. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ανάδειξης της σπουδαιότητας των μνημείων κάθε χώρας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.
Ο παγκόσμιος αυτός θεσμός δίνει την ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς ελεύθερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, να περιηγηθεί νοερά στην ιστορία τους και να απολαύσει την αίγλη τους.

Προηγούμενο άρθρο«Βουτιά» θανάτου για Κινέζα ακροβάτισσα – Δεν κατάφερε να την πιάσει ο παρτενέρ – σύζυγός της
Επόμενο άρθροΟικογενειακή τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας και γιος πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών