Ελένη Ράκου: “Οι γιατροί με είχαν ξεγράψει! Έζησα από θαύμα χάρη στην προσευχή!”

Το δικό της θαύμα ζωής μοιράστηκε με τους ακροατές του Focus Fm 103,6 το πρωί η κα Ελένη Ράικου. Καλεσμένη της εκπομπής “8-11” του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη, μοιράστηκε μια ιστορία για το πώς της δόθηκε μια νέα ευκαιρία στη ζωή.

“Συγκινούμαι και με πιάνουν ξανά τα κλάματα όταν ξαναθυμάμαι, δεν πίστευα ότι θα ζήσω ποτέ στη ζωή μου ένα θαύμα σαν κι αυτά που διαβάζουμε. Το Πάσχα του 2021 νόσησα και έπρεπε να νοσηλευτώ. Μεγάλη Δευτέρα μπήκα στη ΜΕΘ του Παπανικολάου. Τα πνευμόνια μου ειχαν καταστραφεί τελείως. Από τη στιγμή που διασωληνώθηκα, δεν θυμάμαι τίποτα. Στην εντατική η κατάστασή μου χειροτέρεψε γιατί κόλλησα και μικρόβιο. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι γιατροί ζήτησαν από τον άνδρα μου να προετοιμάσει τα παιδιά μας. Το Μεγάλο Σάββατο, μίλησε με το γέροντα Μεθόδιο που όλη την εβδομάδα, προσευχόταν για μένα στο μοναστήρι. Πριν τη μικρή Ανάσταση, όταν ο γέροντας και πάλι πήγε να προσευχηθεί για μένα, τον βλέπω. Βλέπω το γέροντα που προσεύχεται, βλέπω την Παναγία που του έχει μεγάλη αγάπη, τον έχει πάντα εκ δεξιών Της. Και οι δυο παρακαλούν τον Κύριο για μένα. Και τότε ο Κύριος σηκώνεται και πιάνει τα χέρια της Μάνας Του και της λέει “Θα γίνει το θέλημά σου”, ανέφερε.

Εκείνη την ώρα και ενώ ο σύζυγός της μιλούσε με το γιατρό η κα Ράικου συνήλθε τελείως, όπως είπε.

“Ο διευθυντής τον ρώτησε ποια προσευχή κάναμε και ζήτησε να του ανάψουμε ένα κεράκι. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της αποσωλήνωσης. Με κράτησαν μια μέρα ακόμη για να δουν πως θα αντιδράσω και τη Δευτέρα μου είπαν ότι είμαι τελείως καλά και ότι μπορώ να φύγω”, σημείωσε η ίδια.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ σε μηχανές της ΕΛ.ΑΣ.
Επόμενο άρθροΜολότοφ εντός του ΑΠΘ, πριν την πορεία για το Πολυτεχνείο