Εκβιάζει ο Ερντογάν: «Η ΄Άγκυρα θα υποστηρίξει ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αν ξαναρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε»

«Η Άγκυρα θα υποστηρίξει την ένταξη της Σουηδίας στο NATO αν οι Βρυξέλλες ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρώτα ανοίξτε τον δρόμο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά θα ανοίξουμε τον δρόμο στην Σουηδία», δήλωσε ο Ερντογάν παραμονή της έναρξης της ετήσιας συνόδου κορυφής του NATO στη Λιθουανία.

Μιλώντας ενόψει της αναχώρησής του για την σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βίλνιους, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «η ένταξη της Σουηδίας εξαρτάται από την εφαρμογή συμφωνίας που επετεύχθη το περσινό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη» και πρόσθεσε ότι «κανένας δεν θα πρέπει να περιμένει συμβιβασμούς από την Άγκυρα».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «τερματισμός του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα διευκολύνει τη διαδικασία για ένταξη του Κιέβου στο NATO».

 

Προηγούμενο άρθροΦωτιά και στο Ρέθυμνο
Επόμενο άρθροΚομισιόν: «Η ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ»