Σε καθαρισμούς και εκβαθύνσεις στις εκβολές του ποταμού Λουδία προχωρά ειδικό βυθοκόρο σκάφος που μισθώθηκε από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των προσχώσεων από φερτά υλικά στην περιοχή που δυσχεραίνει την πρόσβαση των οστρακοκαλλιεργητών στις μυδοκαλλιέργειες. Το θέμα είναι χρόνιο καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται 110 σκάφη παράκτιας αλιείας που θα έχουν πλέον υδάτινη δίοδο προς τη θάλασσα.

Παράλληλα η παρέμβαση βοηθά και στον περιορισμό της μείωσης του βάθους του Θερμαϊκού, που δυσκολεύει την είσοδο των πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε ότι το ζήτημα αφορά έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας της περιοχής καθώς υπάρχουν εκεί 59 μονάδες οστρακοκαλλιέργειας και οι προσχώσεις καθιστούσαν χρόνο με το χρόνο την έξοδο των καϊκιών όλο και πιο δύσκολη.

Επισημαίνεται πως στην ευρύτερη περιοχή, παράγονται κάθε χρόνο 10.000 τόνοι μυδιών και άλλων οστράκων που ως επί το πλείστον εξάγονται σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΓεωγραφική κατανομή: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα, 905 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός – Κικίλιας: Αυτός είναι ο τρόπος που θα γίνει ο εμβολιασμός