Εκτροχιασμός βαγονιού στην Τιθορέα έκοψε σιδηροδρομικά την Ελλάδα στα δύο-Ξεχειλίζουν από αγανάκτηση οι επιβάτες

Έξω φρενών είναι οι επιβάτες που ταξίδευαν με αμαξοστοιχία καθώς ένας εκτροχιασμός βαγονιού στο σταθμό της Τιθορέας, ήταν ικανός να κόψει την Ελλάδα – σιδηροδρομικά – στα δύο και να βάλει σε ταλαιπωρία εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα το δρομολόγιο intercity 882 Αθήνα – Καλαμπάκα το πρωί της Παρασκευής (21/10) δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς έμεινε λόγω του ατυχήματος έξω από το σταθμό Τιθορέας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φράξει τη μία γραμμή που λειτουργούσε λόγω έργων και να σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια.
Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες της 882 έπρεπε να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να φτάσουν Λειανοκλάδι όπου έφτασε η αμαξοστοιχία 53 από Θεσσαλονίκη.
Στο σταθμό Λειανοκλαδίου όμως συνωστίστηκαν τόσο οι επιβάτες από Θεσσαλονίκη, όσο και οι επιβάτες από Λειανοκλάδι που θα ταξίδευαν με την 882 και την 52 που ξεκίνησε από Αθήνα και αναγκαστικά έμεινε στη διαδρομή, αλλά και επιβάτες που είχαν προορισμό την Αθήνα.
Από την Hellenic Train δεν υπάρχει ενημέρωση και η μοναδική ανακοίνωση που βγήκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί αναφέρει μόνο: «Εκτροχιασμός πρώτου φορείου της αμαξοστοιχίας 882 στο σταθμό της Τιθορεας. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του άξονα».
Για αυτό και οι επιβάτες διαμαρτύρονται, καθώς το μόνο που τους έχουν πει είναι να στείλουν e-mail στην εταιρία προκειμένου να αποζημιωθούν! Μεταξύ των επιβατών όμως είναι και άνθρωποι που χρειαζόταν να μετακινηθούν σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα για να προλάβουν δουλειές ή ακόμη και πτήσεις που σημαίνει ότι η ζημιά δεν είναι απλά ένα εισιτήριο αλλά πολύ παραπάνω.
Η ταλαιπωρία αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά δρομολόγια μέχρι να ομαλοποιηθεί η ροή των ταξιδιωτών που θα εξυπηρετηθεί από λεωφορεία και μέχρι να απομακρυνθεί το εκτροχιασμένο βαγόνι.
Πηγή: lamiareport.gr

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ “ΧΟΤΖΑ” Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ
Επόμενο άρθροΧαμόγελο του παιδιού: Εξαφάνιση 47χρονου στα Θυμαράκια Αττικής