Μαίνονται οι μάχες στο Σουδάν, με τον στρατό να πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς ακόμα και σε συνοικίες του Χαρτούμ, στην προσπάθειά του να εξοντώσει τους παραστρατιωτικούς της επίλεκτης «Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης» που επιχείρησαν να καταλάβουν το Προεδρικό Μέγαρο καθώς και το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Στις μάχες μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικών έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 1.800, ενώ έχουν καταστραφεί νοσοκομεία.

Εγκλωβισμένοι Έλληνες
Στην ορθόδοξη μητρόπολη του Χαρτούμ παρέμεναν εγκλωβισμένοι περίπου 15 Έλληνες, ανήμποροι να μετακινηθούν λόγω των οδομαχιών στην περιοχή. Κάποιοι άλλοι ομογενείς τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες ψάχνουν κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς όσο περνάνε οι ώρες και οι μέρες οι προμήθειες λιγοστεύουν, ενώ δεν υπάρχει νερό και ρεύμα. Με εντολή του Νίκου Δένδια έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Tοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σήμερα – Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες
Επόμενο άρθροΚατερίνη – Πρώτη Ανάσταση: Όταν τα έθιμα αγγίζουν τα όρια της ασέβειας // ΒΙΝΤΕΟ