Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (10-07-2023) με α.α.4 και αναφέρεται στο κύμα καύσωνα γνωστό ως CLEON, ενημερώθηκε με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι περιορισμένες ως προς τη γεωγραφική τους κάλυψη και η ένταση της ζέστης θα μειωθεί. Επιπρόσθετα, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας 2 με 4 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου η ταχύτητα ανέμου θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ. Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, υπάρχει τάση για άλλη μια άνοδο της θερμοκρασίας. Το φαινόμενο αυτό βρίσκεται υπό παρατήρηση και η εξέλιξή του θα αξιολογηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Σάββατο οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στη Στερεά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν κατά τόπους περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα (17-7-2023) η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά αλλά θα ανέβει στα δυτικά ηπειρωτικά.

Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθροΟ Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ:«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ»