Έκτακτη σύσκεψη για μεταλλάξεις – Σκέψεις για σκληρό lockdown

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Νωρίς το πρωί ο καθηγητής Νίκος Σύψας εμφανίστηκε ανήσυχος για τι μεταλλάξεις μετά το πρώτο κρούσμα από τη Νότια Αφρική που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη. Επεσήμανε πως «η μετάλλαξη (σ.σ. της Βρετανίας) είναι παντού από την Κρήτη μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «για τη μετάλλαξη της Αφρικής υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποδοτικά». Αυτό σημαίνει πως εξαιτίας του κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε έναν ιερέα είμαστε κοντά στο να γίνει «κόκκινη» και η Θεσσαλονίκη;

Οι αρμόδιες αρχές της πόλης διεξάγουν σαρωτικούς ελέγχους για να ιχνηλατήσουν τις επαφές του 36χρονου ιερέα της Μητρόπολης Νεαπόλεως, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μετείχε σε θεία λειτουργία, αλλά και σε θεία κοινωνία.

Ήδη, έχουν απομονωθεί επαφές των ιερωμένων της μητρόπολης, καθώς και πιστοί που μετείχαν στο μυστήριο της θείας κοινωνίας και η εν λόγω διαδικασία κρίθηκε σκόπιμη καθώς η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Προηγούμενο άρθροΠραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο στρατός καταλαμβάνει ξανά την εξουσία
Επόμενο άρθροΠανηγυρίζει η Yeni Safak: «Οι Έλληνες δεν πήγαν στα Ίμια για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια»!