Έκτακτη αιμοδοσία στις 24 και 25 Αυγούστου στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Αυτόν τον Αύγουστο ας μην εγκαταλείψουμε τους ασθενείς που χρειάζονται μετάγγιση»… Στο δραματικό αυτό μήνυμα της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» απεικονίζεται η τραγική έλλειψη αίματος που καταγράφεται στη χώρα μας, και πολύ πιο έντονα κατά τους θερινούς μήνες, στοιχείο που ωθεί τον δήμο Νεάπολης-Συκεών να διοργανώσει την έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο να βοηθηθούν οι Τράπεζες Αιμοδοσίας στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου το τελευταίο διάστημα έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα για την προσέλευση των εθελοντών στα σημεία αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθεί:

► ΤΕΤΑΡΤΗ  24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 // 9 π.μ. ΕΩΣ 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου
Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

► ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 // 9 π.μ. ΕΩΣ 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, 3ος όρ.
Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

…πάντα με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Έτσι, η προσέλευση των εθελοντών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την Κοινωνική Υπηρεσία (Τηλ.: 2313.313 151).

Να σημειωθεί ότι η έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία του Αυγούστου είναι η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μέσα στο έτος, έχοντας προηγηθεί οι αιμοδοσίες του Φεβρουαρίου (551 μονάδες αίματος) και του Ιουνίου (536 μ.αίμ.), ενώ σημειώθηκε και αριθμός ρεκόρ στην ένταξη των εθελοντών στον κατάλογο των δοτών μυελού των οστών (40).

«Δίπλα σε όσους μας χρειάζονται…»

«Το καλοκαίρι τελειώνει, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα. Γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά το καλοκαίρι καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται και τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται…», σημειώνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας «έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών και συνδημοτών μας, ευελπιστώντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες μας, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν κάθε αντίστοιχή μας προσπάθεια, θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά», και προσθέτει: «Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε. Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται. Σας περιμένουμε όλους στις 24 και 25 Αυγούστου, να προσφέρουμε λίγο από το χρόνο και πολύ από την ψυχή μας».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

Τηλ.: 2313.313151 & 2313.313160

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση για Έβρο: «Στημένη» αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΚαιρός: Έντονη ζέστη σήμερα – Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος