Εκλογές στην Χειμάρρα: Προηγείται του Μπελέρη ο εκλεκτός του Ράμα – Με αργούς ρυθμούς η καταμέτρηση των ψήφων

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας στην Αλβανία, με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα να δίνουν προβάδισμα στον Γκιόργκι Γκόρο, υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και «εκλεκτό» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, έναντι του Φρ. Μπελέρη ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος σε φυλακή των Τιράνων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, από 18 σε σύνολο 36 εκλογικών τμημάτων, ήτοι στο 50% των ψήφων, ο Γκιόργι Γκόρο προηγείται με 54% έναντι του ομογενή Φρ. Μπελέρη που λαμβάνει 46%.

Η συμμετοχή άγγιξε το 34%, με τον στόχο να είναι για την ομογένεια να ξεπεράσει το 30%, δείγμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πως υπήρξε σημαντική κινητοποίηση και μετακίνηση πολιτών, κυρίως από την Ελλάδα στην Χειμάρρα για να ψηφίσουν.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 εκλογικά τμήματα μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο χώρο, στο κέντρο της Χειμάρρας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης
Επόμενο άρθροΈνταση στη Χειμάρρα: Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων – Καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές //ΒΙΝΤΕΟ